ظرفیت‌های گسترده همکاری ایران و آفریقا بر پایه مواضع مشترک

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین از تجارت خارجی و مبادلات اقتصادی با کشورهای خارجی به عنوان یکی از ابزارهای رشد اقتصادی خبر داد و تاکید کرد که ایران با آفریقا، آسیای میانه و آسیای جنوب شرقی مواضع مشترک بیشتر و موانع همکاری کمتری دارد. در نتیجه، برگزاری اجلاس ایران و آفریقا می‌تواند زمینه خوبی برای تمرکز بیشتر بر تعاملات و همکاری با این کشورها به ویژه آفریقا به شمار آید.

مجیدرضا حریری، عضو اتاق بازرگانی ایران و رئیس اتاق بازرگانی ایران _ چین در رابطه با اهمیت برگزاری اجلاس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و حوزه‌های هدف (به ویژه ایران و آفریقا)، بیان کرد: یکی از مهم‌ترین ابزارهای رشد اقتصادی، تجارت خارجی و مبادلات اقتصادی با کشورهای خارجی است و از آن جایی که کشورمان با بخشی از دنیا که معروف به غرب به سرکردگی آمریکاست دچار مشکلات سیاسی پیچیده‌ای است باید در این زمینه تصمیم‌های بزرگی گرفته شود تا این مشکلات حل شوند. اما با توجه به این که کشورمان با بخش‌های دیگر دنیا مثل آفریقا، آسیای میانه و آسیای جنوب شرقی و کشورهای این‌چنینی مواضع مشترک بیشتر و موانع همکاری کمتری دارد این فرصتی است که باید بر تعاملات و همکاری با این‌ کشورها متمرکز شویم و از آن جمله می‌توان به برگزاری اجلاس‌هایی از این دست اشاره کرد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: نگاه ما باید به بازار آفریقا تغییر کند؛ به طوری‌که باید خودمان را برای حضور جدی‌تر در حوزه صادرات کالایی و خدماتی به آفریقا و آسیای میانه تجهیز کنیم و علاوه بر این، باید از امکاناتی مثل عضویت در بریکس، سازمان همکاری‌های‌ شانگهای و اوراسیا که با زحمت در طول این سال‌ها بدست آمده‌اند حداکثر استفاده را داشته باشیم و علتش این است که ارتباط اقتصادی کشور ما با غول‌های اقتصادی دنیا قطع است. در نتیجه، بریکس، شانگهای و اوراسیا ابزارهای خوبی هستند که می‌توانند به ما کمک کنند و به همین خاطر، باید از آن‌ها استفاده مضاعف کنیم و در این زمینه فعال‌تر شویم.

 حریری ادامه داد: کشور ما می‌تواند در حوزه‌های خدمات فنی مهندسی، ساخت و ساز زیرساخت‌ها مثل نیروگاه‌ها، پل‌ها، جاده‌ها، راه‌آهن‌ها در کشور آفریقا کار کند و علاوه بر این، بسیاری از کالاهای ما امکانات ارسال به آفریقا را دارند. البته در این رابطه با موانعی روبرو هستیم که می‌توان به حوزه کشتیرانی اشاره کرد. چون ما خطوط کشتیرانی منظمی برای آفریقا نداریم و مانع دیگر این است که کشور ما تحریم است و این تحریم‌ها بر مبادلات تجاری کشورمان با دیگر کشورها تأثیرگذار است و آفریقا هم از این موضوع مستثنی نیست.

عضو اتاق بازرگانی ایران افزود: در عین حال که باید تلاش کنیم تا در بازارهای جهانی، محصولاتمان مثل کالاها و خدمات را معرفی کنیم و حضور جدی در آن‌ها داشته باشیم وظیفه سیاست خارجی ما این است که تلاش کند یا این موانع را ازبین ببرد و یا این که اثرات آن‌ها را به حداقل ممکن برساند.
به گزارش روابط عمومی، نخستین اجلاس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و حوزه‌های هدف (اجلاس اول: ایران و آفریقا) ۷ تا ۹ اسفندماه در جزیره کیش با حضور مقامات ارشد دولتی، اتاق‌های بازرگانی، شرکت‌های بزرگ و سرمایه‌گذاران ایرانی و آفریقایی برگزار خواهد شد. این رویداد فرصت بزرگی برای شناسایی بازارهای جدید، گسترش همکاری‌های تجاری و افزایش صادرات است. علاقه‌مندان می توانند برای کسب اطلاع بیشتر به سایت اجلاس به نشانی ‏www.kcgevents.com مراجعه نمایند.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *