
الحاج سیتا سیسه, دبیر اول، رایزن مالی کنسولی سفارت جمهوری گینه در گفتگو با ستاد خبری اجلاس «سرمایهگذاری و تجارت ایران و حوزههای هدف (اجلاس اول: ایران و آفریقا)» تاکید کرد:
اجلاس سرمایه گذاری و تجارت ایران و بخشهای هدف یک رویداد مهم است که هدف آن ترویج نه تنها مبادلات تجاری بلکه سرمایه گذاریها بین ایران و کشورهای آفریقایی از جمله آنها جمهوری گینه، است.
جمهوری گینه سرشار از پتانسیلهای عظیمی است که میتواند برای شرکتهای ایرانی جذاب باشد. چارچوب حقوقی و نهادی ایجاد شده توسط مقامات گینهای تضمینها و تسهیلات زیادی را ارائه میدهد تا شرکتهای خارجی بتوانند در بخشهای مختلف فعالیت مستقر شوند.
گینه همچنین به شرکتهای جدید مزایای مالیاتی و گمرکی در زمان استقرار و بهره برداری آنها ارائه میدهد که در خصوص این ظرفیتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
منابع طبیعی: گینه دارای ذخایر مهمی از بوکسیت سنگ معدن، آلومینیوم، آهن، الماس و طلا است. این امر فرصتهای قابل توجهی را برای شرکتهای ایرانی متخصص در استخراج فرآوری و بازاریابی این مواد اولیه فراهم میکند.
کشاورزی: گینه از زمینهای حاصلخیز و آب و هوای مناسب برای کشاورزی برخوردار است. شرکتهای ایرانی میتوانند در این حوزه برای تولید محصولات صادراتی قهوه کاکائو میوههای گرمسیری یا توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی محلی سرمایه گذاری کنند.
شیلات: گینه با داشتن ساحل طولانی در اقیانوس اطلس حدود 300 کیلومتر پتانسیل مهمی در بخش شیلات دارد. شرکتهای ایرانی میتوانند در زمینه نوسازی زیرساختهای بندری توسعه ماهیگیری سنتی و صنعتی یا فرآوری محصولات دریایی همکاری کنند.
زیر ساخت ها: نیاز گینه به زیرساخت های جادهای ریلی و بندری قابل توجه است. فرصتهایی برای شرکت های ایرانی در بخش های ساخت و ساز مخابرات یا انرژی وجود دارد.
توسعه روابط بین جمهوری گینه و جمهوری اسلامی ایران به طور کلی امکان شناسایی زمینههای همکاری اقتصادی، تجاری و مالی را فراهم میکند که برای هر دو طرف سودمند باشد. به طور خاص این امر امکان پذیر می سازد.
تنوع بخشیدن به اقتصاد: برای گینه تقویت روابط با ایران به تنوع بخشیدن نه تنها به شرکای اقتصادی و تجاری خود، بلکه به کاهش وابستگی به برخی کشورها نیز کمک میکند.
سرمایه گذاری ها: ایران میتواند به منبع مهمی از سرمایهگذاری مستقیم خارجی برای گینه تبدیل شود، و اقتصاد آن را تقویت کرده و اشتغال ایجاد کند.
انتقال فناوری و دانش فنی:*جمهوری گینه میتواند از تخصص ایران درزمینه های استراتژیک مانند کشاورزی، معادن انرژی یا زیرساختها بهره مند شود. توسعه بازارها برای جمهوری اسلامی ایران گینه یک بازار بالقوه مهم برای محصولات و خدمات خود، به ویژه در بخش های کشاورزی صنعت ساخت و ساز فناوری و غیره، محسوب میشود.
همکاری جنوب – جنوب (همکاری جنوب جهانی): مشارکت بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری گینه در چارچوب پویایی همکاری جنوب جنوب، جایی که کشورهای در حال توسعه تجربیات دانش فنی و منابع خود را برای توسعه متقابل به اشتراک میگذارند، قرار خواهد گرفت.
No comment