اجلاس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و آفریقا می‌تواند دریچه خوبی برای اقتصاد هر دو طرف باشد

حسین مقدسی، مدیرعامل باشگاه تولید ایرانیان درمورد اهمیت اجلاس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و آفریقا گفت: هر اجلاسی که منجر به تعامل تجار و فعالان اقتصادی بین‌المللی شود مفید است. چون باعث می‌شود تا طرف‌های تجاری و شرکت‌ها با یکدیگر آشنایی پیدا کنند و توافقاتی که در جریان چنین رویدادهایی ایجاد می‌شوند تأثیر خود را بر اقتصاد ملی خواهد گذاشت که این موضوع می‌تواند در قالب ارائه خدمات مهندسی و سرمایه‌گذاری در آن کشورها و یا بالعکس، جذب سرمایه‌گذار در داخل کشور شود.

مدیرعامل باشگاه تولید ایرانیان تصریح کرد: از آن‌جایی که آفریقا یک قاره پهناوری است امکانات و ظرفیت‌های بسیار بالقوه‌ای دارد که می‌توان به معادن و نفت و گاز و کشاورزی آن‌ها اشاره کرد و همین امر باعث شده است تا کشورهای دیگری مثل چین درصدد تعاملات تجاری با قاره آفریقا برآیند و در این راستا، قراردادهای بلندمدتی با کشورهای آفریقایی منعقد کرده‌اند و از منابع و منافع آفریقا در جهت توسعه اقتصاد کشور خود استفاده می‌کنند. در نتیجه، اگر مسئولان کشور در جریان برگزاری اجلاس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و آفریقا و دیگر رویدادهای این‌چنینی به درستی برنامه‌ریزی کنند، می‌توانیم از ظرفیت‌های کشور در قاره آفریقا و دیگر کشورهای حوزه هدف و همین‌طور از پتانسیل کشورهای آفریقایی در جهت توسعه اقتصادی خود به خوبی استفاده کنیم؛ تا جایی‌که می‌‌توانیم در زمینه پروژه‌های زیرساختی نفتی و کشاورزی اقداماتی انجام دهیم.

مقدسی ادامه داد: اجلاس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و آفریقا می‌تواند چشم‌انداز خوبی برای تعاملات و همکاری‌های دو طرف داشته باشد تا بتوانیم بازارهای خوبی را در کشورهای آفریقایی ایجاد کنیم.

مدیرعامل باشگاه تولید ایرانیان با اشاره به تأثیر تحریم‌ها بر کشور افزود: تحریم‌ها برای کشور ما محدودیت‌هایی به وجود آورده‌اند ولی باید برای توسعه روابط تجاری با دیگر کشورها که یکی از حوزه‌های هدف، آفریقاست به صورت مهندسی عمل کرده و مشکلات را برطرف کنیم. زیرا جنس روابط ما با این کشورها از جنس یک طرفه نیست که صرفاً از آن‌ها خدماتی دریافت کرده و یا کالاهایی را خریداری کنیم بلکه ما می‌توانیم از منابع معدنی کشورهای آفریقایی استفاده کنیم و در مقابل، کالای تمام شده به آن‌ها دهیم یا در پروژه‌های زیرساختی آن‌ها شریک شویم. به همین دلیل، اگر این اقدامات به درستی مدیریت شده و بانک‌های کشور با تجار همراه شوند امکان تعاملات خوب بین دو طرف وجود دارد.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *