اجلاس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و حوزه‌های هدف (اجلاس اول: ایران و آفریقا) بستر مناسبی برای تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد کشور

 

دبیراجلاس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و حوزه‌های هدف (اجلاس اول: ایران و آفریقا) با اشاره به اهمیت برگزاری این رویداد، از ظرفیت‌های مهمی که می‌تواند برای اقتصاد ایران و آفریقا به همراه داشته باشد خبر داد.

به گزارش روابط عمومی، حمید آذرمند، دبیر اجلاس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و حوزه‌های هدف (اجلاس اول: ایران و آفریقا) درمورد اهمیت برگزاری این رویداد بیان کرد: در برنامه هفتم پیشرفت، نرخ رشد ۸ درصد هدف‌گذاری شده است که این موضوع الزامات متعددی دارد. برخی از این الزامات، نیازمند سیاست‌های اقتصاد کلان هستند و عده‌ای دیگر، به سرمایه‌گذاری احتیاج دارند و برخی هم، نیازمند توسعه روابط تجاری با شرکا و دستیابی به بازار جدید هستند. به همین دلیل، کمک به تحقق هدف برنامه هفتم مستلزم شناسایی بازارها و فرصت‌های جدید است که باید آن‌ها را پیش‌روی فعالان اقتصادی قرار دهیم؛ بنابراین اجلاس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و حوزه‌های هدف که اجلاس اول آن به بازار آفریقا تمرکز دارد در دستور کار قرار گرفته و با دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت امور خارجه، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد، وزارتخانه‌های تخصصی، اتاق‌های بازرگانی، شرکت‌ها و هلدینگ‌های اقتصادی، هماهنگی‌های لازم انجام شده است.

دبیر اجلاس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و حوزه‌های هدف (اجلاس اول: ایران و آفریقا) با اشاره به زمان و مکان برگزاری این رویداد مهم و اهدافی که بدنبال دارد، تصریح کرد: قرار است ۷، ۸ و ۹ اسفندماه امسال، اجلاس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و حوزه‌های هدف در جزیره کیش برگزار شود. هم مسئولان و مقامات ارشد دولتی کشورمان و هم اتاق‌های بازرگانی، تشکل‌ها، انجمن‌ها، شرکت‌ها، سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و افرادی با ظرفیت صادرات خدمات فنی مهندسی و همچنین، کسانی که ظرفیت صادرات محصول به بازارهای آفریقا را دارند و تمامی فعالان اقتصادی که به توسعه بازارهای خود علاقه‌مند هستند در این اجلاس حضور خواهند داشت و علاوه بر طرف‌های ایرانی اعم از مسئولان و فعالان اقتصادی، تمامی سفرای کشورهای آفریقایی و کشورهای منتخب همسایه ایران در این رویداد حضور پیدا می‌کنند.

آینده روشن اقتصاد آفریقا

آذرمند با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی کشور آفریقا ادامه داد: اقتصاد آفریقا یک اقتصاد بسیار رو به رشد و پرظرفیتی است و کشورهای آفریقایی می‌توانند برای اقتصاد ایران شرکای بسیار قابل اعتماد و مناسبی باشند؛ بنابراین بازار آفریقا و کشورهای آفریقایی به جهات مختلفی می‌توانند مورد توجه فعالان اقتصادی ایرانی قرار بگیرند. چون کشورهای آفریقایی به محصولاتی نیاز دارند که فناوری و ظرفیت این محصولات در شرکت‌های ایرانی وجود دارند و مصداق بارز آن، حوزه دارو، تجهیزات پزشکی، صنایع غذایی و خدمات فنی مهندسی است.

دبیر اجلاس سرمایه‌گذاری و تجارت ایران و حوزه‌های هدف ادامه داد: کشورهای آفریقایی از نظر دارا بودن ذخایر معدنی بسیار غنی و مواد خام می‌توانند بستر مناسبی برای تأمین مواد اولیه شرکت‌های ایرانی و اقتصاد ایران باشند و اگرچه کشورهای آفریقایی تمایل بسیار زیادی به تنوع‌بخشی به شرکای تجاری خود دارند و مشتاق به همکاری با ایران هستند ولی با وجود این ظرفیت‌ها، تاکنون بازار آفریقا و اقتصادهای آفریقایی تا حد زیادی برای بازرگانان و شرکت‌های ایرانی ناشناخته بوده‌اند و به همین دلیل، ما در حال تلاش هستیم که با همکاری اتاق‌های بازرگانی و دستگاه‌های مسئول و وزارت امور خارجه، این ظرفیت‌ها را پیش روی فعالان اقتصادی و شرکت‌های ایرانی قرار دهیم.

بی اثر کردن تحریم ها با افزایش همکاری اقتصادی و تجاری ایران و آفریقا

آذرمند افزود: اگرچه سهم ایران از بازار رو به رشد آفریقا ناچیز است که دلایل مختلفی برای این منظور وجود دارند ولی فارغ از بحث آسیب‌شناسی چرایی کم بودن این سهم، باید نگاه رو به جلو برای آینده داشت. چون بررسی‌ها و مطالعات ما نشان می‌دهند کشورهای آفریقایی و اقتصاد آن‌جا می‌توانند برای شرکت‌های صادرکننده خدمات فنی مهندسی ایران، فعالان اقتصاد دیجیتال در ایران، تولیدکنندگان صنایع غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی، خدمات سلامت و فعالان حوزه انرژی کشور مقصد بسیار جذابی باشند تا تعاملات دو جانبه و سه جانبه با شرکای منطقه‌ای شکل بگیرند و در این میان، باید توجه کرد که در سال‌های گذشته، تحریم‌های ظالمانه‌‌ای علیه ایران اعمال شده‌اند که همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا می‌توانند برای دشمنان کشور بسیار دشوار باشند و درواقع، این تعاملات در بی‌اثر کردن تحریم‌های خارجی بسیار موثر خواهند بود.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *