یک نماینده مجلس از اهمیت اجلاس سرمایهگذاری و تجارت ایران و آفریقا به منظور افزایش تعاملات و تحولات تجاری هر دو طرف خبر داد و تاکید کرد که چنین رویدادهای مهمی میتوانند گام موثری برای توسعه اقتصاد کشور باشند.
کمال حسینپور، نماینده مجلس با بیان این که افزایش توسعه ارتباطات و تجارت ایران با کشورهای دیگر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، درمورد اجلاس سرمایهگذاری و تجارت ایران و آفریقا بیان کرد: حقیقت این است که آفریقا دومین قاره پهناور جهان است که از کشورهای متعددی تشکیل شده است و قاره فرصتهاست. زیرا بخشی از غنیترین معادن و منابع جهان در آن قرار دارد؛ تا جایی که آفریقا دارای تقریبا ۳0درصد از ذخایر معدنی، ۱۲درصد از نفت، ۸درصد از گاز طبیعی و ۵۰درصد از ذخایر طلای جهان است و همین امر باعث شده است که در حال حاضر، به میدانی تبدیل شود تا رقبای بزرگ جهان در تلاش باشند تا در آفریقا به سرمایهگذاری بپردازند. چون آفریقا بستر مناسبی برای تجارت و سرمایهگذاری محسوب میشود و از آن جایی که آفریقا از مزیتهای بسیار خوبی به منظور تهاتر کالا با ایران برخوردار است از این فرصت میتوان برای توسعه روابط تجاری استفاده کرد. یعنی هر دو طرف میتوانند کالاهای موردنیاز خود را با یکدیگر تهاتر و مبادله کنند در نتیجه، نه تنها کشور ایران بلکه آفریقاییها میتوانند از فرصت برگزاری اجلاس سرمایهگذاری و تجارت بهره لازم را ببرند. چون آنها ظرفیتهای زیاد و گوناگونی برای یکدیگر دارند که میتوانند منجر به روابط تجاری خوبی شوند
این نماینده مجلس با اشاره به موانعی که برای تعاملات تجاری ایران و آفریقا وجود دارد، مطرح کرد: به نظر بنده، مانع و چالش اصلی که درمورد رونق تجارت بین ایران و آفریقا وجود دارد نبود اطلاع دقیق دو طرف از ظرفیت های اقتصادیشان است که این موضوع مستلزم توسعه روابط و تعاملات است تا هر دو طرف متوجه شوند که چه ظرفیتهایی دارند و در جهت استفاده از آنها برای تامین نیازهای خود قدم بردارند و همچنین، نبود زیرساختهای تجاری موجب شدهاند تا نتوانیم آن طور که باید از این ظرفیتها استفاده کنیم.
کمال حسینپور با اشاره به ظرفیتهای مناسب آفریقا مطرح کرد: باید به این نکته توجه کرد که اگرچه آفریقا بازار خوبی برای کالاهای ایرانی مثل مشتقات نفتی، محصولات فولادی، مواد غذایی، مصالح ساختمانی، فرش و مبلمان و لوستر و غیره است. اما نباید فراموش کرد که ایران باید در این بازار با رقبای قدرتمندی چون کشور چین رقابت کند. زیرا این کشور برای فعالیت در آفریقا تلاش میکند و آمارهای مقامات پکن هم از این موضوع خبر دادهاند که چین یکی از بزرگترین شرکای تجاری آفریقا در این سالها بوده است.
این نماینده مجلس افزود: ناگفته نماند که کشورمان این ظرفیت را دارد تا میزان تبادلات تجاری با آفریقا را بسیار بالاتر از آن چیزی که در حال حاضر وجود دارد افزایش دهد ببرد و امیدوار هستیم که اجلاس سرمایهگذاری و تجارت ایران و حوزههای هدف که رویداد اول مربوط به ایران و آفریقاست با حضور نمایندگان و مقامات عالی دو کشور بتواند گام موثری برای تحولات در زمینه تعاملات اقتصادی و تجاری هر دو طرف باشد.
No comment